News Corp prodá sociální síť Myspace.com

Zatímco média mluví o investici 500 mil. dolarů Goldman Sachs a Digital Sky Technologies do sociální sítě Facebook, tak sociální síť Myspace je na druhém konci a čelí propuštění zaměstnanců.

Za posledních několik dní News Corp má naplánováno několik setkání o prodeji sociální sítě Myspace.com. Zdroje potvrzují, že společnost plánuje propustit 50% z 1100 zaměstnanců v polovině ledna. Zdroje blízko jednání,také potvrzují, že malé množství zaměstnanců nepřitahuje investory koupit tuto sociální síť a bylo by nutné prokázat, že by sociální síť nabídla ziskovost i s malým počtem zaměstnanců.

Ale při rozhovorech o propouštění Myspace potvrdilo, že má zájemce o koupi této sociální sítě a prodej by měl proběhnout v polovině roku.

Takže kdo má zájem o koupi Myspace? News Corp bude jistě mluvit o stovkách investorech a Venture společností zabývající se rizikovým kapitálem.

Ale například sociální herní společnost Zynga mluvila jako kupec z několik důvodů.
Společnost spolupracuje s Myspace a její bývalý generální ředitel pracuje nyní u Zynga a také kvůli velké hodnotě sociální sítě. Dále jsou zde pak Venture a Equity kapitálové společnosti, které by mohli vidět příležitost v menším počtu zaměstnanců, v případě dalšího prodeje této sociální sítě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *